Om mig

Jag vill dela med mig av den kunskap och eftarenhet jag har av att göra sig fri från, och läka efter många år av psykisk misshandel   från vad jag trodde var drömprinsen men som i själva verket var en psykopat.

Psykisk misshandel associeras till personer med ”Cluster B” personlighetsstörningar; Psykopater, Sociopater (Antisocial personlighetsstörning), Narcissister och Borderline. Vilken benämning man ger dem är egentligen ointressant men jag refererar till mitt ex som psykopat eftersom den diagnosen stämmer bäst in på honom, bekräftat av flera psykologer.

Vad som är viktigt att veta är att psykopater har en ”hjärnskada” och inte kan bli botade. Magnetröntgen av hjärnan hos normala individer och hos psykopater har visat att de inte registrerar känslor av empati, skuld, skam och logik så som en ”normal” hjärna gör. De klarar även lögndetektor test utan något utslag, då de genuint inte känner skuld.

Denna totala avsaknad av förmåga till empati, skuld och skam är viktig att känna till för att förstå att det han säger bara är ord. Han känner inte som du. När han lovar, finns det inget löfte. När han säger att han älskar, finns det inga känslor.

Jag vill som sagt dela med mig av det jag lärt mig och lär mig på den långa vägen ifrån psykopaten och tillbaka till livet. Och hoppas att jag kan nå ut till någon INNAN de flyttar ihop med, skaffar barn med och fastnar i klorna. Under rubriken Min historia hittar du de inlägg som är baserade på min egen erfarenhet.

Mitt mål är att kunna ge stöd till någon som planerar sin flykt, vänner som ska hjälpa någon att fly och få dem att undvika alla misstag jag gjort på vägen. Jag vill även sprida kunskap om dessa störda individer som får ströva fritt på våra gator och lämnar så många liv i spillror efter sig. Jag har skapat en dold grupp på FB där vi ger varandra stöd och råd. Kontakta mig på messenger på: www.facebook.com/Livetefterpsykiskmisshandel/

Obs! Jag är ingen ”expert”; Det jag skriver är min egen uppfattning baserad på det jag läst mig till och själv har upplevt i relation med personer som stämmer in på bla DSM 5´s beskrivning av psykopater och narcissister. Jag fokuserar på manliga psykopater och narcissister, det finns givetvis även kvinnliga versioner även om de tycks vara färre och de har ett något annorlunda uttryck.