Nu är det jul igen och far är full igen..

En favoritgren hos psykopater tycks vara att sabotera högtider.

5135082-3x2-940x627

Mitt ex brydde sig aldrig om högtider för egen del. Han beklagade sig mest över att jag drog in julen för tidigt och gjorde för stor grej av det. Julafton valde han för det mesta att fira ensam med neddragna persienner, alkohol och dataspel, istället för att följa med mig och fira med familjen.

Vår sista jul tillsammmans slutade i katastrof. Allt var bra tills gästerna gått hem, då bröt helvetet lös. Jag stod och diskade upp i köket när han plötsligt attackerade mig med allt jag gjort fel under julafton, enligt honom. Han hade bl.a sagt till mig att jag inte skulle köpa någon julklapp till honom för han fick ändå aldrig något han ville ha. (Ledsen och kränkt lydde jag) Och nu stod han här och skrek så saliven sprutade för att jag inte hade köpt någon julklapp till honom. Barnen var fortfarande vakna och tittade med stora sorgsna ögon på det som skulle bli avslutningen på deras julafton 2014.

Jag försökte få honom att lugna sig men han blev istället bara argare och argare. Jag tog barnen och lämnade köket och gick upp för trappan, med honom skrikande i nacken, han följde efter oss in sovrummet. Och inte ens när jag krupit ner i sängen med ett barn på varje arm för att läsa godnatt saga hade han vett på att sluta utan fortsatte att gapa ovanför våra huvuden. Jag bönade till honom att ta detta med mig sedan, när barnen hade somnat, men nej nu kulminerade hans ilska och han talade om för barnen att nu är det slut mellan mamma och pappa, nu blir det flytt och varannan vecka! Han demonstrerade det till och med genom att börja rafsa runt bland sina saker i garderoben.

Som vid så många andra av hans monologer så hade jag försökt bryta in och lugna ner, försvara mig och resonera. Men det fanns aldrig en chans att föra en logisk dialog när han bestämt sig för att bråka. Särskilt inte när han hade druckit alkohol, vilket han nu hade. Utan en tanke på barnens känslor eller upplevelse så dundrade han på som en ångvält. Till och med jagade efter oss in i sovrummet, på julafton, som ska vara barnens glada högtid. (Och nästa dag var allt detta glömt för honom.)

Jag grät mig till sömns den natten, som så många andra nätter. Och jag lovade mig själv att det var min sista jul med honom. Vår sista jul med honom. Vad jag inte visste då var att jag som mamma inte har rätt att skydda mina barn mot en psykisk misshandlare. Nästkommande jul fick han istället fira jul med barnen själv, utan mig, mot deras vilja.  Det hade en barnlös ung domare bestämt 2 veckor tidigare, utan att fråga barnen vad de ville. Domen meddelades oss 2 dagar för julafton, barnen var inte alls förberedda och blev helt förtvivlade. Domen sa dessutom att de skulle spendera 7 drar i sträck med sin pappa över julen trots att de aldrig tidigare varit ifrån mig ens ett dygn. Och pappan hade varit väldigt sporadiskt närvarande i deras liv. Min yngsta var bara 2 år gammal…

Jag brukade älska julen, det var min favorithögtid. Jag försökte alltid skapa en maxad jul a la USA. Började pynta redan i november (fast det kliade i fingrarna redan i oktober), lät Absolute Christmas spela på repeat och besökte varje julmarknad och konsert som fanns i närheten. Men den glädjen har det väldigt orättvisa rättssystemet förstört. Nu är det varannan jul som jag och barnen får tillsammans och varannan jul som barnen har ångest och klump i magen under hela uppladdningen. Att mina jular är förstörda är en sak men varför ska man förstöra oskyldiga barns jular? Vårt rättsystem är bara fokuserat på ”rättvis” fördelning mellan föräldrarna men de glömmer tyvärr helt bort det viktigaste av allt; barnen.

”Nu är det jul här i vårt hus, julen är kommen hopp- tralle-lallan-lej…”   sad-christmas-two-FI-720x547 Inte så ”hopp-tralla-la” för alla tyvärr.


3 reaktioner på ”Nu är det jul igen och far är full igen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s