Vansinnesfärden – psykopatens sadistiska behov av att skrämmas

Psykopater älskar att utöva makt och kontroll. De tycks även ha en sadistisk sida som gör att de njuter av att skrämmas och utsätta sitt offer för dödsångest.

Mitt ex blev i slutet en mycket vårdslös bilförare, utsatte mig och barnen för många riskfyllda situationer, med bland annat höga hastigheter och vansinniga omkörningar. Bad jag honom lugna sig eller sakta ner så blev han arg och ökade istället farten för att visa att han hade makten. Han kunde även bli okontrollerat arg på andra medtrafikanter  och jaga dem eller straffa dem med farliga prejningar. Det var viktigare att hämnas dem än att tänka på barnens och min säkerhet eller att missa vår avfart.

En dag när barnen var på förskolan och vi skulle åka och titta på en insats till den öppna spisen var han, som vanligt sedan vi flyttat ihop igen 2 månader tidigare, upprörd över någonting. Han körde på tok för fort och när jag bad honom sakta ner farten så tryckte han istället gasen i botten, vi for fram som i ett tv spel och jag trycktes bak i sätet och hela magen vände sig. Jag skrek och bönade att han skulle lugna sig men han fortsatte vansinnesfärden. Jag påminde honom om att barnen ville ha hem sina föräldrar levande. Men han lyssnade inte, tvärtom tycktes han njuta av min dödsskräck, utan en tanke på att barnen kunde bli föräldralösa. Plötsligt svänger han rakt över 3 filer och in i en kurvig avfart, hela bilen höll på att slå runt, han förlorade kontrollen under en kort stund och jag var övertygad om att jag skulle dö.

Det tog mig flera timmar innan pulsen vara nere på normal nivå och andningen lugn igen, jag var fullständigt vettskrämd och väldigt upprörd. Jag började där och då motvilligt förstå att han var fullt kapabel att ta mitt liv utan minsta tanke på våra fina flickor. Tankarna snurrade i huvudet men jag visste  inte hur jag skulle kunna ta mig ur denna mardröm just då. Jag hade precis fallit i fällan att köpa ett hus tillsammans med honom. Och så fort vi flyttat in så gick ridån ner..

6 månader senare drabbades jag av PTSD. Helt utmattad av den psykiska terrorn han utsatte mig för så kunde jag inte längre sova på nätterna. Jag hade dagen innan roddat allt kring min dotters barnkalas och var i behov av vila. När jag vaknade på måndag morgonen efter några enstaka timmars sömn jag var helt slut. Jag hade dock en lång bilkörning framför mig då jag skulle avsluta en affär flera mil bort. Jag satte på glad musik för att piggna till och påbörjade den 2 timmar långa bilresan. Efter en stund kände jag att musiken störde mig och stängde av. Det var en extremt ansträngande väg med mycket kurvor och höga hastigheter på raksträckorna som sedan skulle ner i mycket låga hastigheter i kurvorna. Plötsligt kändes det som att jag tappade kontrollen över mina fötter och jag visste inte vilken pedal som var gas och broms. Det fanns ingenstans att stanna längs vägen och jag hade minst 1 mil kvar framför mig. Jag fick en allt längre kö med irriterade bilister som tutade bakom mig där jag krampaktigt försökte föra bilen framåt i lägsta möjliga hastighet, fullständigt vettskrämd. När jag tillslut kunde svänga åt sidan bröt jag ihop och bara grät. Jag förstod det inte då men jag var både helt utmattad, utbränd och hade drabbats av PTSD. Det tog ytterligare en månad med flera undersökningar och MRI innan jag tvingades inse att orsaken var psykopaten och att han måste ut ur mitt liv.

Flera år senare har jag bättre och sämre dagar men klarar inte av höga hastigheter eller något som kräver hastiga manövrar, då slår genast fight/flight mekanismen på och jag måste svänga av vägen. Jag lever med straffet efter vad han har utsatt mig för.


4 reaktioner på ”Vansinnesfärden – psykopatens sadistiska behov av att skrämmas

  1. Hej Sara, gå till Facebooksidan Livet efter psykisk misshandel och kontakta mig på messenger så hjälper jag dig gå med i gruppen. Gruppen syns inte för icke-medlemmar. Kram

   Gilla

   1. Hej! Skulle kunna ha varit jag som skrivit ditt inlägg, så skrämmande. Mig hände det för länge sedan men finns kvar än, tyvärr

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s