”Grå sten metoden” – när man inte kan bryta kontakten helt

När man lämnar en psykopat (sociopat, malign narcissist, toxisk person) är det bästa om man har möjligheten att bryta helt. Det är främst för ens egen säkerhet och läkning. I det akuta läget kommer psykopaten att testa alla trix i trollerilådan för att få dig tillbaka och är du inte stark nog kommer du att trilla dit. Det krävs en avgiftning för att bli riktigt stark. Och det sägs att det tar 7 gånger (!) att lämna en toxisk relation innan man klarar av att göra det för gott. Psykopater är oerhört skickliga manipulatörer så det krävs enorm styrka att stå emot.game-259109_640

I vissa fall kan man tyvärr inte bryta helt med den toxiska personen, om man tex har barn tillsammmans så kan man tvingas via domslut att ha en viss kontakt. Det finns då en effektiv metod som kallas Grå sten metoden (Gray rock)

 

Grå sten metoden innebär att man är lika intressant och reaktiv som en grå sten; det vill säga inte alls. Håll helst all kommunikation i skrift så att den finns dokumenterad, och på så sätt får han får inte heller en direkt reaktion som han så gärna vill ha. Svara bara på det som måste besvaras; med fakta och helst max 2 meningar. Skala bort alla känslor och allt som har med dig eller honom att göra.

images

Han kommer att söka känslomässiga reaktioner från dig men besvara inte dem. Det bästa är om man har en tredje person som ett filter i  kommunikationen i början så att du slipper triggas av hans ord. När du blivit starkare är det bäst om du kan försöka se humorn i hans störda beteende. Istället för att se honom som ett  stort hotfullt monster försök se honom som en tragisk pajas. Avkryptera det han skriver, för det är faktiskt inget annat än hans desperata och patetiska behov av att kontrollera och styra dig.

Möter du honom i person undvik samtal annat än nödvändig fakta. När han försöker trycka på dina knappar för en reaktion, andas djupt och ge honom inget. Det är fruktansvärt svårt i början men absolut nödvändigt för att han ska tvingas ge upp och leta efter ett nytt offer någon annanstans.

Gör inte misstaget att försöka hämnas, avslöja honom, göra honom svartsjuk etc. Visa honom bara ditt totala ointresse och var jättetråkig. Som en grå sten. Så söker han sig snart till nya jaktmarker.

keep-calm-and-don-t-react-14

Annons

2 reaktioner på ””Grå sten metoden” – när man inte kan bryta kontakten helt

  1. Tack för en bra och beskrivande artikel. Min bror som har tydliga narcissistiska drag och jag ska begrava vår pappa. Jag kommunicerar enbart i skrift (mejl) med min bror för något annat är omöjligt. Jag har blockerat honom sedan flera år tillbaka på min telefon för han skriver så mycket elakt och är väldigt avundsjuk på mitt liv och min lön. Jag har i flera år inte kunnat berätta om positiva saker i mitt liv för min bror för då han vänt allting till något annat och varit missunnsam. Han har verkligen stört sig på att inte få information om mig efter jag upptäckte hur illa mitt liv beskrevs av honom inför andra! Avundsjukan är ful. Jag bävar att behöva umgås med honom på begravningen. Jag kommer göra mitt bästa för att vara en gråsten. Han vill ta ifrån mig sorgen och förminska personen vi begraver. Det är svårt då min relation till pappa varit hälsosammare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s