”Flygande apor” psykopatens rekryterade arme.

När du äntligen lyckats med flykten och förhoppningsvis har möjligheten att ha brutit all kontakt med psykopaten. (Har du barn ihop så tvingas du eventuellt att ha minimal kontakt. Läs på om grå sten metoden)

Psykopaten kommer då att rekrytera andra personer som likt hans marionettdockor kommer att kunna fortsätta den psykiska tortyren och kontrollen av dig. Fenomenet med dessa felinformerade individer kallas flygande apor  efter filmen Trollkarlen från Oz där den elaka häxan använder sina flygande apor för att jaga och attackera hennes offer åt henne.

Genom smutskastningskampanjen har han redan övertygat hans allierade om att det är du som är den felande länken och att det är han som är offret. Han manipulerar dem nu till att hjälpa honom fortsätta kontrollen och misshandeln av dig och får dem att tro att de gör något bra.

Det är väldigt viktigt när du lämnar att du endast omger dig av en liten grupp vänner/familj som du verkligen litar på. Det kommer att dyka upp ”vänner” som vill ”hjälpa” men många vill bara ha smaskigt skvaller att sprida vidare eller är psykopatens utsända.

ead73888173582ae464a5ece159a3776

Om jag fick göra om min flykt så hade jag varit mycket mer försiktig med vad jag sa och till vem. Jag blev huggen i ryggen av bla en familjemedlem till mitt ex som låtsades vilja prata ”medmänniska till medmänniska” hon förstod mig såå väl och förstod INTE varför mitt ex gjorde det ena och det andra och hela familjen var såå besviken på honom. Hon fick mig att öppna mig. Några timmar senare utbröt 3dje världskriget med hela hans familj: mina ord hade vridits och vänts  och användes emot mig av mitt ex och  hans familj som plötsligt alla var emot mig.

Det var bara ett exempel, det kan vara vänner, kollegor etc. Men se med kritiska ögon på de som flockas runt dig i början. Och berätta så lite som möjligt till dem som inte står dig nära sedan innan. Detsamma gäller barnens lärare, barnens kompisars föräldrar etc. Håll din cirkel liten!

5fda8c6f1f233b6a9b5d3454fb3edbe3

Psykopaten har , som vi redan konstaterat inte förmåga att känna känslor som empati, skuld och skam. Han har därför inte heller något som helst problem att använda sig av sina egna barn som ”flygande apor”. Han kan mata dem med lögner om deras andre förälder och binda dem till sig med ”love bombing” precis som han en gång gjorde med dig. Försök att inte triggas när du hör ditt ex ord genom dina barn.  Visa dem villkorslös kärlek och trygghet så att du kan väga upp mot den skada de orsakas av att användas som psykopatens vapen. (Utefter deras mognad lär dem kärlek och respekt så att de inte tar efter psykopatens störda beteende)

Det samma gäller för övriga allierade med psykopaten; du behöver inte försvara dig, och ofta är det bäst att bara vända ryggen till. Med tiden kommer sanningen alltid fram. Och handling väger mycket tyngre än ord.

Gå gärna med i vår dolda FB grupp om du vill ha råd och stöd. Kontakta mig på messenger på www.facebook.com/Livetefterpsykiskmisshandel/ så berättar jag hur.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s