”Kärleksbombning” – en del av manipulationen

Flickor växer upp med sagor om prinsar som räddar prinsessor. Blir till tonåringar som läser romantiska noveller om den snygga killen som räddar den tystlåtna tjejen. Min generation växte upp med filmer som Dirty dancing där ankungen blir en svan när hon lär sig dansa av den snygga spännande killen. Den rike affärsmannen som räddar den prostituerade från gatan i romantiska Pretty Women. Listan kan göras lång.

Vi lär oss att vänta på att en man ska ”rädda oss” och utan honom är vi grå och hjälplösa. Och vi faller inte om det inte är de himlastormande hollywood scenerna. Vi programmeras att vara svaga för psykopatens manipulationsteknik: Kärleksbombning.

d9232f98-e088-497e-9366-9d82fa47d3ad_560_420

Psykopatens uppvaktning är intensiv och ofta ”over the top”. Han läser av dig och ger dig det du drömt om och lovar dig kungariket (läs om framtids fejkning) Han har aldrig känt så för någon förut, du är hans livs kärlek innan han ens hunnit lära känna dig och innan du vet ordet av har han flyttat in hos dig. Han är inte rädd för klyschor och överöser dig (efter förmåga) med rosor, smycken och resor. Och massor av sex.

Efteråt kan man se tidiga varningssignaler. Men just då sveps man så lätt med av hans övertygande kärleks förklaringar. Och hans enastående sätt att att spegla dig: När du pratar om att du vill rädda utsatta djur så kommer han påstå att han ”alltid ha drömt om det”. Om du vill flytta till någon ny spännande stad så har han planerat det med osv. Han kopierar dig även i sängen så att du på alla plan inbillar dig att ni är gjorda för varandra: ni är själsfränder. Tyvärr kommer du senare inse att han bara spelat ett spel. Han har ingen själ. Och när han går vidare till nästa offer så har han helt andra drömmar och mål.

Så snart han fått in dig i sitt nät börjar isoleringen. Han kommer börja kritisera dina vänner, familj och ifrågasätta dina intressen, ditt jobb osv. Han kommer styra dig bort från dem som han ser som ett hot att bli avslöjad som den bluff han är och styra dig till att umgås med människor som han kontrollerar. Ge aldrig upp ditt eget liv!

unnamed

Så här jobbar han inte bara med de kärleksrelationer han skapar. Han kan ”kärleksbomba”  kollegor eller familjemedlemmar för egen vinning skull. Var försiktig med personer som plötsligt och väldigt intensivt uppvaktar dig!

Annons

En reaktion på ””Kärleksbombning” – en del av manipulationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s