Att ta sig därifrån

Många gånger är det psykopaten själv som väljer att gå vidare. Han dumpar dig som en påse hundskit och visar ingen som helst hänsyn eller empati. Det är det bästa scenariot, även om det är oerhört smärtsamt, då. Kanske dumpar han dig upprepade gånger men kommer alltid tillbaka när han varit ute på sitt lilla äventyr. Ombyte är något psykopaten har stort behov av, otrohet och ett promiskuöst sexliv är ett viktigt kännetecken.

Har han däremot bestämt sig för att behålla dig i sin lilla glasbur och du känner att luften börjar ta slut, att misshandeln och galenskapen bara eskalerar, då måste du bara ut och det fort! Psykopaten blir aldrig bättre. Bara värre, mycket värre. Den psykiska terrorn övergår i fysiska hot som eskalerar.

Men du ska helst göra en flyktplan först, om tid finns:

  • Samla ihop alla viktiga dokument som du kan behöva för allt du lämnar kvar kommer sedan vara förlorat.
  • Planera/förbered din ekonomi: om du inte redan har ett eget bankkonto se till att skaffa ett men ange adressen till någon du litar på så att ingen post går till er gemensamma adress. Spara ihop pengar där om du kommer behöva.
  • Spela in honom och dokumentera allt som kan bevisa misshandeln, om du kan göra det utan att avslöjas, det är GULD värt efteråt när han börjar berätta sina ”alternativa versioner av verkligheten” i vårdnadstvister och annat. Önskar att jag hade läst det rådet innan, det hade hjälp enormt i det långa juridiska efterspelet!
  • Leta boende och eller arrangera för en tillfällig bostad dit du kan flytta. Ha allt färdigt för den dagen som du meddelar psykopaten att du lämnar honom så behöver det gå fort.
  •  Berätta för någon du litar på vad du går igenom och be om stöd. Tänk på att kvalitet går före kvantitet och att många kommer att tro på psykopatens version. Välj noga vem du anförtror dig till!
  • Packa ihop dina saker och var redo när du väl flyttar. Passa på när han är bortrest eller på jobbet så att allt är färdigt när han kommer hem.
  • Är bostaden din, packa hans saker och ställ utanför/kör till ett lager och byt alla lås.
  • Byt nummer, mail, byt alla lösenord till allt (viktigt!), blockera honom från sociala medier och ta avstånd från alla som inte kan välja sida. Det viktigaste är att bryta all kontakt!

Han kommer kanske först försöka få dig tillbaka, lova dig gräs och gröna skogar, kanske han till och med gråter några krokodiltårar eller tom en hel flod. Plötsligt ska han uppfylla det som han tidigare vägrat att uppfylla; giftermål är en klassiker..eller terapi, bilda familj etc.  Fungerar inte det så kommer han kanske att hota att ta sitt liv. Om inte något av det tidigare fungerar (har du gått igenom detta några gånger så vet du att allt är ett skådespel för att lura in dig igen) så kommer hans riktiga jag fram och han är arg. Väldigt arg. Var därför förberedd genom att göra det svårt för honom, helst omöjligt, att kontakta dig.

nice-respect-quotes-pictures-2-62fa5e81

Blir han hotfull och inte lämnar dig ifred ring polisen! Kontakta Kvinnofridslinjen 020-50 50 50 och eller närmsta kvinnojour ( på www.www.roks.se och www.www.unizon.se kan du se vilken som finns nära dig) Vi har en dold stödgrupp (endast kvinnor) på FB sidan Livet efter psykisk misshandel, kontakta mig på messenger om du vill gå med.

GLÖM INTE att radera historiken i din dator om ni bor ihop!

Annons

4 reaktioner på ”Att ta sig därifrån

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s