Psykopaten och otrohet

Titeln är en väldigt vanlig sökterm för de som hittar min sida så tänkte det var dags att skriva om det som verkar vara en av psykopatens drivmotorer i livet. 

I klassiska beskrivningar av psykopater nämns ”promiskuöst sexliv” och ”många korta relationer” Jag hör då kvinnor som varit gifta med en psykopat i 20-30 år undra om det gör att deras man inte är psykopat. Jag skulle tro att de konstanta otrohetsaffärerna vid sidan om kunde ta över det kriteriet.

Efter allt jag läst av både ”experter” och kvinnor som levt med någon som de identifierat som psykopat, så är otrohet ett återkommande tema. För att inte tala om den obsesiva relationen till internet porr. De har ett abnormt sexbehov som inte har samma grund som hos icke psykopater, då vi andra blandar in kärlek och känslor i akten. För honom handlar det om makt och kontroll, och förmodligen bekräftelse för hans mycket upplåsta ego. De tycks inte bry sig om ifall det är kvinnor eller män, för dem finns det generellt ingen läggning. Erövring som erövring.

Mitt ex är inget undantag; jag kom ofta på honom att titta på porr, och det var något han ville ägna sig åt helt själv, det var hans egen värld. Jag såg sent i relationen att det rörde sig om allt, inklusive väldigt unga flickor, något som utlöste ett  stort gräl där han försökte övertyga mig om att det var helt normalt att tända på minderåriga ”det gör alla män”. Han återkom senare i frågan och försökte övertyga mig om att det tidigare inte har ansetts fel att ha sex med barn, att det var ett modern påfund och att det fortfarande finns naturfolk som ägnar sig åt det… Det var ett av våra sista gräl, då jag på riktigt började förstå att han verkligen inte var en sund människa att leva med för mig och våra flickor..

Men dessförinnan var det många mystiska tjejer som passerade revy, de var alltid lite märkliga omständigheter, en obehags känsla i magen och en förändring i hans beteende. Varje gång jag konfronterade honom så nekade han. Jag antog då, innan jag visste bättre, att om någon ser dig i ögonen och bedyrar något så är det sant. Men är du ihop med en psykopat så kan han titta dig rakt i ögonen och ljuga utan minsta problem. Det var när jag såg mitt ex, i vår mycket smutsiga vårdnadstvist, stå och ljuga historia efter historia framför domaren samtidigt som han såg helt samlad och avslappnad ut, som jag förstod att hela vår relation förmodligen varit en enda stor lögn.

a-dog-will-look-down-when-hes-done-wrong-a-snake-will-look-you-right-in-the-eye

Tydliga tecken och mönster som du kanske känner igen:

 • Er relation inleds med att han är otrogen med dig mot någon annan: En enkel regel är; är han otrogen med dig kommer han också att vara otrogen mot dig.
 • Han anklagar dig för att vara otrogen: Du har då fullt upp med att bedyra din egen oskuld istället för att misstänka honom.
 • han byter snabbt sida eller stänger ner när du passerar honom vid datorn.
 • han tar med sig mobilen när han lämnar rummet, tom in på toaletten, duschen etc. Skulle han glömma den blir han hysterisk om du insinuerar att du ska svara eller se vem det är.
 • han inför helt nya moves och beteende när ni har sex
 • han säger att han ska på fest med jobbet eller ut med killarna men när han ringer upp dig senare under kvällen för att verka pålitlig så är det helt tyst i bakgrunden, ingen musik och inget sorl. Alternativt skickar han ett meddelande tidigt att hans batterier är slut och telefonen dör strax..
 • han fixar sig noggrant från topp till tå i timmar när han bara ska ”på en grej med kollegorna”
 • han kommer hem i gryningen och påstår att han varit på en klubb som du inte känner till, när du kollar deras öppettider så stänger de flera timmar tidigare.
 • du har en obehaglig magkänsla och börjar uppträda som en privatdetektiv då allt för många pusselbitar inte stämmer.
 • när du konfronterar honom med fakta så är du ”paranoid”, ”det känns som att jag  lever i ett fängelse”, ”jag hade inte levt med dig om jag ville ha någon annan” olika påståenden som ger dig dåligt samvete och du backar.
 • du får plötsligt en könssjukdom trots att du inte varit med någon annan på flera år.. det verkar dessvärre vara en klassiker då psykopater tycks stå över det här med att använda skydd, omtanke om andra existerar som bekant inte.

Det är viktigt att förstå att psykopater inte har ”dåligt samvete” de känner inte skuld och skam. Det har man tom kunnat bevisa genom magnetröntgen av hjärnan hos psykopater där det visat sig att de områden av hjärnan som registrerar skam, skuld och empati saknar aktivitet.  Han skäms inte och han tycker inte synd om dig när han har affärer vid sidan av er relation (”manipulation” som jag hellre kallar det). Det största felet man gör är när man antar att han tänker och känner som man själv gör. Man vet att man själv inte skulle se honom i ögonen och ljuga, att när man säger att något  är sant, så är det sant. Men inte för psykopaten.

f6f82a5021d326db3988f62e73f0f8ea--say-something-not-telling-me-something-quote

De verkar även ha gemensamt att de gör många saker på ett så uppenbart sätt så det verkar som att de vill bli påkomna för att kunna anklaga dig för att vara ”paranoid”. Det är en form av hjärntvätt eller manipulation som kallas ”gaslighting” som han utsätter dig för att du ska ifrågasätta dig själv och din psykiska hälsa. 

Vi är många som har varit där, du är inte ensam. Välkommen att kontakta mig på FB sidan  om du vill gå med i vår dolda stödgrupp. 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s